fbpx

Almanak i Operaen er renoveret og åben for alle

Onsdag d.17. november slår vi endelig dørene op for en helt nyrenoveret restaurant i Operaen på Holmen, når vi byder velkommen indenfor hos Almanak i Operaen. Som navnet antyder så er den nye restaurant ganske rigtigt i familie med vores danske bistrorestaurant Almanak på The Standard på den anden side af Københavns havn. Almanak i Operaen er også dansk bistro med det bedste fra årstiden, og restauranten åbner op som fuldstændigt gennemrenoveret. Og – som noget helt nyt – vil Almanak i Operaen være åben for alle, også gæster, som ikke skal til forestilling på Operaen. 

Henning Larsens tegnestue har haft travlt for at få vores nye restaurant på toppen af Operaen færdig til åbningen i midten af november. Her har de indrettet hyggelige ’båse’ i egetræ med specialdesignede siddepladser i kernelæder, bæredygtige møbler fra Mater og loungeområder ud mod vandet (Du kan se et lille preview på videoen i bunden af siden).

 

”En af de ting, som vi faldt pladask for, da vi bød ind på forpagtningen af restauranten i Operaen, var planerne om at renovere restaurantområdet fuldstændigt. Restauranten har nu undergået en gennemgribende forvandling og fremstår som en eksklusiv restaurant, der kan stå mål med en af Københavns mest spektakulære bygninger. Det betyder også, at vi nu kan realisere drømmen om at byde alle gæster indenfor på Almanak i Operaen – og ikke blot operagængerne. Restauranten fremstår så flot og indbydende, at den kan fungere som en selvstændig restaurant, som er et besøg værd i sig selv,” lyder det fra vores restauratør i Operaen, Merete Holst, som er indehaver af LOCA Gruppen, der også driver restauranterne STUDIO, Almanak og Mission Green på The Standard, den bæredygtige kantinevirksomhed The Lunchroom og er medejer af restaurant RADIO sammen med Claus Meyer.

Almanak i Operaen er ligesom Almanak på The Standard sæsonbetonet, dansk bistrokøkken. Vi serverer alt fra Almanaks moderne smørrebrød til delikate skaldyrsfade og dansk charcuteri fra lokale producenter. Restauranten er til at begynde med åben, når der spilles forestillinger og på udvalgte dage. Men fra 2022 vil vi være åben til både frokost og aften de fleste af ugens dage. Se åbningstiderne nederst her.

 

Almanak – smagen af Danmark året rundt
Almanak i Operaen er én af to Almanak-restauranter i København. Almanak på The Standard ved Inderhavnsbroen blev etableret i 2013, og i sensommeren 2021 åbnede Almanak i Operaen på den anden side af vandet.  Almanak-restauranterne er opkaldt efter det gamle danske ord for årskalender af den simple grund, at Almanak er smagen af Danmark året rundt.


”Almanak-restauranterne er vores danske hyldest til den franske bistro, og de gode, danske råvarer i sæson er vores kulinariske kompas. Derfor er der aldrig en kedelig dag i køkkenet på Almanak, hvor grøntmandens og fiskehandlerens varer i høj grad tegner menuerne. Det har været spændende at forme Almanak-konceptet til et format, der kan fungere både til det hurtige måltid inden en forestilling, og en menu til gæster, der udelukkende kommer for at besøge restauranten i Operaen,” siger Christian Hoffmann, som siden 2019 har været køkkenchef på Almanak på The Standard, og som også har tegnet den gastronomiske linje og etablering af vores nye Almanak i Operaen.

 

En del LOCA Gruppen
Almanak restauranterne er en del af LOCA Gruppen, der også består af restauranterne Mission Green, STUDIO og Restaurant Radio, samt kantinevirksomheden The Lunchroom. Alle LOCA Gruppens restauranter arbejder målrettet med bæredygtig gastronomi.

Læs mere om Almanak i Operaen her.

 

SANKT HANS' SKALDYRSAFTEN

SANKT HANS' SKALDYRSAFTEN


Almanak i Operaen inviterer til en uforglemmelig Sankthansaften. Vi blander fællesspisning, krebs, skaldyr og bål i en fusion af kulinariske og kulturelle oplevelser, når vi fejrer midsommer med udsigt til Ofelias Plads.


Se mere her