fbpx

Skaldyrsfad og sommermenu

Den 6. august vender vi tilbage fra sommerferie med kufferten fuld af inspiration og sensommerens skønne danske råvarer på menuen. Operaen holder sommerpause lidt endnu, men Almanak holder som altid åbent for alle – så hvorfor ikke benytte lejligheden til en dejlig aften på øverste balkon med udsigten over København, som kun er endnu bedre i de lange, lyse nætter?

Vores skaldyrsfad er en hyldest til det bedste fra havet, og vi har fyldt det med skånsomt fangede danske og nordiske skaldyr, inklusive danske østers og jomfruhummer. Sammen med vores sæsonfriske sommermenu, der byder på blandt andet hvide og grønne asparges, ærter, nye kartofler og søde jordbær, lover vi en herlig gastronomisk oplevelse fra toppen af Operaen.

Sensommermenu på Almanak i Operaen
fra den 6. august

Makrel – Mandelolie – Mandelflager – Grøn tomat

Jomfruhummer – Cherrytomat – Ananastomat – Citrusurter** 

Hestbjerg-skinke– Stracciatella – Bønner – Squash – Mirabeller *

Havbars –Majs – Kantareller – Røg – Mandel – Thybo-ost

Sommerbær– Honning – Cremefraiche – Vaffel

3-rettersmenu: 425,-
4-rettersmenu *:  510,-

5-rettersmenu **: 600,-


Tilkøb af ost: 95,-

Menuen lægger ud med en let og luftig fiskesoufflé med røget porre, som ledsages af en intens jomfruhummerbisque, purløgsolie og vilde urter fra vores sanker.

Så følger en surdejspandekage, som vi smører med brændenældepesto og tynde skiver af saltet og smørmør økologisk ørred fra Ådalen.

Så stiger intensiteten med norsk håndfanget kammusling, som vi steger hårdt på panden og serverer med selleripuré med lidt peberrod, og oven på kommer vild mjødurt og en skefuld af markedets bedste caviar fra Gastro Unika.

I køkkenet får vi altid halve grise hjem, og i denne måned braiserer vi de ureelle stykker og bruger kødet i kroketter, som ledsager pandestegt filet og inderlår, gulerødder stegt med ramsløg, og ikke mindst en dyb sauce på braiseringslagen og æblemost.

Det søde punktum kommer i form af årets første danske rabarber, som vi sukkerpocherer og serverer med en mælkesorbet på havesyre. Forår på en tallerken!

Se hele menuen og book bord her. Og glem ikke, at vi også tilbyder vores store, skønne skaldyrsfad mod forudgående bestilling – perfekt til forårssol og rosé.

Premiere på ’Under Dybet’

besøg vores charcuteri-bar eller forestillingsmenu

Den 20. april er der premiere på ’Under Dybet’ – en spektakulær og sanselig balletoplevelse med hele 45 balletdansere i en betagende og storslået koreografi.

Men det er ikke kun koreografien, der imponerer. Forestillingen byder også på fem operasangere, hvis modne stemmer fletter sig sammen i en kraftfuld symfoni.

Akkompagneret af fem basuner, en elektronisk musiker og en pop-vokalist, skaber de en unik lydkulisse, der fylder scenerummet og forstærker den emotionelle dybde i forestillingen.

Musikken er nyfortolkninger af kendte hits af blandt andre David Bowie, Robyn og JustinTimberlake, bundet sammen af helt nyskrevet musik, der spænder fra tunge elektroniske beats til poetiske ballader.

Forestillingener resultatet af halvandet års arbejde i et samskabende projekt mellem

teaterinstruktør Anja Behrens, komponisten Jeanett Albeck, koreograferne Oliver Marcus Starpov og Sebastian Kloborg samt scenograf og kostumedesigner Christian Albrechtsen.

Husk, at der også er mulighed for at besøge vores ’charcuteri-bar’ på tredje balkon. Her byder vi på et dejligt udvalg af dansk charcuteri, oste fra Unika og halvanden times fri bar i et stort udvalg af læskende vine, øl og most til en spiselig pris af kun 500,- per person.

Læs mere og book her.

På Almanak i Operaen byder vi som sædvanlig på en dejlig forestillingsmenu, som afvikles, inden scenetæppet går.

Se forestillingsmenuen her.

Fejr nytåret i Operaen

Gå ind i det nye år med stil i Operaens smukke rammer.


Almanak inviterer til en fantastisk nytårsaften, hvor vi kommer til at forkæle jer med alt det bedste, vi har.


Læs mere her og book bord