fbpx
Jazz festival i Operaen

Sommer i København er lig med Copenhagen Jazz Festival, og i år debuterer Almanak i Operaen i programmet, når vi fra den 25. juni til 10. juli forvandler restauranten på Operaens fjerde balkon til en lækker pop-up jazzklub med besøg fra en række gedigne verdensstjerner inden for jazzen.

Jazzprogrammet på Almanak i Operaen er kurateret i samarbejde med Niels Lan Doky International Jazz Collective, hvis ensemble af internationale musikere vil sikre jazz-oplevelser i verdensklasse, mens Almanak vil akkompagnere med et sæsonbetonet sommerkøkken og en spektakulær panoramaudsigt over byen og havnefronten.

Jazzklubben underholder med to forestillinger hver aften kl. 17 og 20, hvortil der kan nydes menuer på enten 3 eller 4 retter. Længere nede i indlægget, vil vi nævne et par af programmets højdepunkter, men gør dig selv en tjeneste og tjek hele programmet her.


Jørgen Leth på besøg

Programrækken åbner med et brag den 25. juni, hvor vi får besøg af ingen ringere end tusindkunstneren og jazz-entusiasten Jørgen Leth, der vil introducere ’Jazz Masterwork Series’-koncerten, som er dedikeret til en nyfortolkning af det legendariske album ’Bud Powell in Copenhagen’, som jazzlegenden indspillede i byen i 1962. Dengang var Jørgen Leth en ung jazzfan og filmmager, og det lykkedes Leth at overtale Powell til at være hovedkarakter i hans første eksperimenterende kortfilm. Samarbejdet blev til filmen ’Stop for Bud’, som udkom i 1963 og blev Leths første film af mange.


Sommerfriske råvarer på menuen

Køkkenet på Almanak akkompagnerer med tre eller fire retter fuld af sommerfriske råvarer.

3-rettersmenu:

  • Variation af tomater med friskostcreme, urter og tomat-consommé
  • Stegt fladfisk på ben, ærter, nye danske kartofler, syltede perleløg og persillesifon
  • Jordbær og koldskålsis, kammerjunker og citrusurter

4-rettersmenu:

  • Variation af tomater med friskostcreme, urter og tomat-consommé
  • Aspargessalat med brunet smør emulsion, friterede fjordrejer, syltede hvide ribs og vilde urter
  • Stegt fladfisk på ben, ærter, nye danske kartofler, syltede perleløg og persillesifon
  • Jordbær og koldskålsis, kammerjunker og citrusurter

Herbie Hancock, Ray Charles & Aretha Franklin 

Udover en nyfortolkning af albummet ‘Bud Powell in Copenhagen’ med Jørgen Leth som æresgæst den 25. juni, kan du også opleve følgende:

Den 2. juli optræder den unge og dygtige vokalist Amanda Thomsen, som debuterede i begyndelsen af ​​2014, i en alder af kun 16. 3. juli kan du nyde en fantastisk middag med pianisten Ken Linh Doky, efterfulgt af en koncert med Diana Krall (billetter købes seperat). 4-6. juli tages Herbie Hancocks mesterværk ‘Empyrean Isles’ under kærlig behandling i ‘Masterworks’-serien. Endelig må du heller ikke gå glip af kulminationen på vores pop-up jazzklub den 7.-9. juli, hvor du kan opleve Thaddeus Sledge og Mai Lan Doky levere en yderst engagerende hyldest til The Genius and The Queen’: Ray Charles og Aretha Franklin.

Vi glæder os til at se jer til jazz og sommerstemning på øverste dæk. Du finder alle event og adgang til billetterne her.

SANKT HANS' SKALDYRSAFTEN

SANKT HANS' SKALDYRSAFTEN


Almanak i Operaen inviterer til en uforglemmelig Sankthansaften. Vi blander fællesspisning, krebs, skaldyr og bål i en fusion af kulinariske og kulturelle oplevelser, når vi fejrer midsommer med udsigt til Ofelias Plads.


Se mere her