Ønsker du en unik restaurantoplevelse – uden forestilling i Operaen.
Beliggende på Operaens øverste balkon er restaurant almanak helt unik, men som andre restauranter, er vi samtidig åben for alle – og til alle anledninger. Restaurantens beliggenhed, lokalets beskaffenhed og Operahusets magiske ro, inviterer til fordybelse i god mad, gode vine og ikke mindst menneskerne man deler det med. Bordbestilling til restauranten er derfor uden tidsbegrænsning indenfor restaurantens åbningstid. Vi gør samtidig opmærksom på, at vi i forbindelse med vores a la carte menuer til frokost og aften ikke kan garantere, at serveringen er færdig inden en evt. forestilling i Operaen begynder.
Restauranten er åbent tirsdag til lørdag:
Frokost: 11.30– 14.30
Aften: 17.00 – 24.00
Menuer
Aftenmenu
Saltet kammusling med agurk, rosenkål, geranium og sauce på bakskuld*
Bønnecassoulet med linemuslinger, rødder og pocheret Helleflynder fra Glitne
Farseret kyllingebryst, stegte asparges og fyldig citronsauce*
Grubelageret vesterhavsost med selleri og sprødt brød
Rabarbersorbet, fåreyoghurt og skovmærke*
Vælg 3 retter * for 395 kr. pr. gæst
Vælg 5 retter for 545 kr. pr. gæst
En aften på Almanak
5 Retter, 5 glas og filtret vand
1.100 kr. pr. gæst
Tillægsretter
– kan bestilles som tilkøb til 3 eller 5- retters menu –
Østers med hindbær vinaigrette
2 stk. 80,- / 4 stk. 150,-
Aspargessalat med brunet smør emulsion, friterede fjordrejer, syltede hvide ribs og vilde urter
175,-
Variation af tomater med friskostcreme, urter og tomat consommé
165,-
Grubelageret vesterhavsost med selleri og brød
110,-
Skaldyrsfad
(minimum 2 couv.)
Dagens østers med hindbærvinaigrette
Grønlandske pil-selv-rejer
Saltede norske hånddykkede kammuslinger med geranium og citron
Grillede danske jomfruhummere vendt med løvstikkesmør
Kogt dansk sorthummer med brunet smør
Kløer af dansk taskekrabbe med dild
Serveres med surdejsbrød på ølandshvede, dildmayonnaise, cremefraiche og grillet citron
Blandede grønne salater med urter og syrnet fløde
600,- pr gæst
All in – på Almanak
Velkomstbobler & snack
7- retters menu med tilhørende 7 glas vin
Saltet kammusling med agurk, rosenkål, geranium og sauce på bakskuld
Vin: 2020 Les Domaine Paul Mas “Claude Val Blanc”
Aspargessalat med brunet smør emulsion, friterede fjordrejer, syltede hvide ribs og vilde urter
Vin: 2021 Pet Nat, Weingut Heinrich, Burgenland
Variation af tomater med friskostcreme, urter og tomat consommé
Vin: 2019 Pinot Blanc “Pensee” Domaine Amelie & Charles Sparr
Bønnecassoulet med linemuslinger, rødder og pocheret Helleflynder fra Glitne
Vin: 2021 Domaine Py, Pinot Noir, Pays d’oc
Farseret kyllingebryst, stegte asparges og fyldig citronsauce
Vin: 2019 Chianti Classico, Poggio al Sole, Toscana
Grubelageret vesterhavsost med selleri og sprødt brød
Vin: Madeira 3 years medium dry, Pereira d’Oliveira
Rabarbersorbet, fåreyoghurt og skovmærke
Vin: Moscato d’Asti Andar Pervigne, Vino Biologico, Vallebelbo
Vand m/u bobler ad libitum
Kaffe, avec og sødt
1.700 kr. pr. gæst
FROKOST
Christiansøpigens kryddersild, rygeost, tyttebær, løg og smilende æg
145,-
Æg og håndpillede rejer, citronmayonnaise og dild
150,-
Røget islandsk laks med røræg, urtemayonnaise, sprød kål og tang
150,-
Sprødstegt filet af dagens fisk, med karljohan remoulade og grillet citron
155,-
Kyllingesalat med syltede svampe, sprødt kyllingeskind og karse
140,-
Rørt tatar med rødbeder og okseinderlår, løgmayonnaise og syltede løg
145,-
Nye danske kartofler med løvstikkemayonnaise, ristede løg og ramsløg
155,-
Terrine af palme og hvidkål, urtemayonnaise, syltet og sprød kål
125,-
Grubelageret Vesterhavsost, selleri, ristet boghvede på ristet rugbrød
125,-
Rabarbersorbet, fåreyoghurt og skovmærke
110,-
Skaldyrsfad
Dagens østers med hindbærvinaigrette
Grønlandske pil-selv-rejer
Saltede norske hånddykkede kammuslinger med geranium og citron
Grillede danske jomfruhummere vendt med løvstikkesmør
Kogt dansk sorthummer med brunet smør
Kløer af dansk taskekrabbe med dild
Serveres med surdejsbrød på ølandshvede, dildmayonnaise, cremefraiche og grillet citron
Blandede grønne salater med urter og syrnet fløde
600,- pr gæst
Se hele vores vinkort her.