Operahusets historie

Operahuset er en af Københavns mest ikoniske bygninger og betragtes som et symbol på byens rige kulturliv. Uanset om man er til Opera eller ej, så er den et besøg værd. Arkitekturen, udsmykningen og den flotte udsigt over Københavns havn og Amalienborg samt dens historie gør det nemlig til en helt særlig oplevelse.

Operaen på Dokøen blev indviet d.15. januar 2005 og er en gave til det danske folk fra A.P Møller og hans hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til Almene Formål. Operahuset er hjemsted for de største danske opsætninger af opera og ballet og er en del af det kongelige teater.

Med sine over 41.000 kvadratmeter og 1000 rum er Operaen en af Danmarks største bygninger. Den er tegnet af den berømte arkitekt Henning Larsen, som påbegyndte byggeriet i 2001 og ved udgangen af 2004 stod det spektakulære bygningsværk allerede færdigt.

Det har ikke været uden konflikt at Operaen blev til, og Henning Larsen var tæt på at trække sig fra byggeriet i 2002 i protest mod Mærsk Mc-Kinney Møllers indblanding. Det endte dog – heldigvis - med at Henning Larsen gennemførte det storslåede byggeri.

Udsmykningen i Operaen er noget helt særligt. Her står en række kendte danske kunstnere bag såsom den internationale anerkendte billedhugger, Per Kirkeby, Per Arnoldi og dansk-islandske Olafur Eliasson. Læs meget mere om arkitekturen her.

Almanak i Operaen åbner for alle


Restaurant Almanak i Operaen åbner som a la carte restaurant den 18. januar 2022.  Restauranten vil være åben for alle til aften. Fra d.01. Februar åbner vi også for frokostservering. Læs mere her.