fbpx
Almanak i Operaen indretning på fjerde etage

Dansk arkitektur og design

Den Kongelige Opera er blevet et vartegn for København, og betragtes som et symbol på byens rige kulturliv. Samtidig er bygningen kendt for sin helt særlige arkitektur og udsmykning.

Noget af det første blikket falder på, når du bevæger dig rundt i Operaen, er den smukke, gyldne ahornskal, der som en enorm, svævende kuppel møder gæster i Operaens foyer. Bag denne ligger scenen gemt. Derudover finder du en mageløs udsigt over København fra Operahuset, hvor du kan se ud over havnen, byens tårne og Amalienborg. Dermed sætter operabygningen et markant punktum for enden af den akse, der løber fra Marmorkirken gennem Amalienborg og Amaliehaven.

Bag den spektakulære bygning står arkitekten Henning Larsen, som har tegnet Operaen – og han har tænkt over hver eneste detalje ved den 14 etager høje bygning. Alle elementerne i sceneauditoriet, lige fra sædepolstring til udskæringerne på bagvæggen, er nøje afstemt, så de giver den mest optimale akustik, Pavillonen er tegnet på en sådan måde, at den harmonerer med det omkringliggende miljø, og taget er beklædt med kobber, der med tiden vil ældes på smukkeste vis og samtidig skabe arkitektonisk synergi med de smukke fredede brovagtshuse på Knippelsbro, Langebro og Sjællandsbro.

Bag den flotte udsmykning i Operaen står en række af de største danske kunstnere. I operahusets foyer står fire bronzerelieffer, som er skabt af Per Kirkeby, én af vor tids store internationale billedhuggere. Operaens logo, som både er at finde i foyerens gulv og scenetæppe, er skabt af kunstneren Per Arnoldi, og så er der de glitrende lyskupler, som hænger fra loftet og skaber stjernelignende refleksioner i bygningen. Lyskuplerne er skabt af den danske-islandske kunstner Olafur Eliasson.

Selve restauranten, Almanak i Operaen, slog dørene op i august 2021 efter en gennemgribende ny-renovering af Henning Larsens tegnestue. I restauranten er der gjort brug af varme toner fra kernelæder og egetræ, som komplementerer Operaens smukke ahornsmidte. Møblerne i kernelæder og egetræ kommer fra bæredygtige Mater. Restauranten byder på siddepladser og loungeområder, hvor du har mulighed for at nyde Operaens smukke indre med kig til den svævende kuppel og Olafur Eliassons glitrende lyskupler. Den spektakulære udsigt over havneløbet gør Almanak i Operaen perfekt til en middag i København eller en frokost med udsigt.

Operaen – historien kort:

Operaen er én af Københavns mest ikoniske bygninger og betragtes som et symbol på byens rige kulturliv. Uanset om man er til opera eller ej, så er bygningen et besøg værd. Arkitekturen, udsmykningen og den flotte udsigt over Københavns havn og Amalienborg gør stedet til en helt særlig oplevelse. Også gastronomisk er der noget at komme efter. Kombinér besøget med Almanak i Operaens moderne danske gastronomi, hvor sæsonens bedste danske råvarer sættes smukt i scene til frokost og aften.

Operaen på Dokøen blev indviet d.15. januar 2005 og er en gave til det danske folk fra A.P Møller og Chastine Mc-Kinney Møllers fond. Bygningen er hjemsted for de største danske opsætninger af opera og ballet og er en del af Det Kongelige Teater.

Operaen var en konfliktfyldt fødsel

Med sine over 41.000 kvadratmeter og 1000 rum er Operaen én af Danmarks største bygninger. Den er tegnet af den berømte arkitekt Henning Larsen, som påbegyndte byggeriet i 2001. Allerede ved udgangen af 2004 stod det spektakulære bygningsværk færdigt.

Den storslåede bygning kom dog ikke til verden uden konflikt. Henning Larsen var tæt på at trække sig fra byggeriet i 2002 i protest mod Mærsk Mc-Kinney Møllers indblanding. Det endte dog – heldigvis - med, at Henning Larsen gennemførte det storslåede byggeri.

Operaen er udsmykket af store danske kunstnere

Udsmykningen i Operaen er noget helt særligt. Her står en række kendte danske kunstnere bag, for eksempel den internationalt anerkendte billedhugger Per Kirkeby, hvis fire bronzerelieffer pryder foden af scenerummet. Alle fire relieffer viser bjælker, jord, mudder og fødder, der titter frem, som var det fire levende begravede. Billedkunstner Per Arnoldi har stået for farvesætningen af Operaen og udsmykningen af scenetæppet og foyeren, som begge prydes af Operaens logo med to O'er flettet ind i hinanden. Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson har skabt Operaens tre lysende glaskupler, som hænger i foyeren. De måler hver især tre meter i diameter og er monteret med 8000 spejle og 300 lamper.

Julefrokost med byens bedste udsigt

Oplev Almanaks Store Julebord i Operaen


Almanak i Operaen inviterer til en sublim julefrokost på toppen af én af Københavns mest ikoniske bygninger. Her kan du nyde en julefrokost over fire serveringer, piftet op med moderne elementer og serveret i Operaens spektakulære rammer med byens måske bedste udsigt over København.


 

Læs mere og book dit bord.