VORES EVENTKALENDER
Mortensaften
Mandag den 10. november inviterer vi til en Mortensaften i unikke omgivelser, når Almanak i Operaen byder på klassisk Mortensaften-menu.
Denne aften har køkkenet sammensat en særlig 3-retters menu, der hylder sæsonens bedste råvarer, og hvor hovedretten selvfølgelig er i tråd med aftenens tema: Vi laver saftige, stegte andebryster og smørmørt confiteret andelår, og serverer med passende tilbehør af rødkål, grønkål, kartofler, Waldorff-salat og selvfølgelig masser af dejlig sauce.
For dem, der ønsker at fuldende oplevelsen, tilbyder vi en ledsagende vinmenu, som kan tilkøbes.
MENU
450 kr. pr. pers
Muslingebisque – syltede muslinger – porrer
Stegt andebryst & confiteret andelår – rødkål – grønkål – sveskesauce (kartofler og Waldorff-salat)
Æbletærte – skovmærke – cremefraiche-is
VINMENU
Kan tilkøbes for 375,- pr. person
2022 Petit Chablis, Les Allees du Vignoble Domaine d'Henri !
2022 Chateauneuf-du-Pape, Cuvee Tradition, Dom. Font du Vent
2024 Beeergerac Moelleux , Ch. Marie Plaisance, Bergerac
Almanaks store julebord
På følgende datoer:
November: 20, 21, 22, 27, 28, & 29.
December: 4, 5, 6, 11, 13, 18, 19 & 20.
inviterer vi til en stemningsfuld julefrokost i unikke omgivelser, når Almanak i Operaen dækker op til det store julebord med klassiske retter og en uforglemmelig udsigt over Københavns havn.
Til julefrokosten har køkkenet sammensat en overdådig menu, der hylder de traditionelle smage og råvarer fra julen.
MENU
Serveres med rugbrød – lyst brød – pisket smør
1.servering
Karrysild – Kaffir lime - Stikkelsbær
Stegt sild – Sennepsmayonaise – Syltet ingefær
2.servering
Gravad ørred – Svampe teriyaki – Peberrod
Æggesalat – Rejer – Purløg
3.servering
Gris – Røget Blancquette sc – Karse
Gråand – Rødkål – Solbær
Grøn kål – Valnødder – Tyttebær
4. servering Dessert:
Danske oste (2 slags, kompot og knækbrød)
Risalamande – Kirsebær – Ristede mandler
Pris 595 kr.
Fejr nytåret på toppen af København
Fejr nytåret på toppen af København, hvor Almanak i Operaen byder ind til nytårsfejring i Operaens storslåede omgivelser. Vi byder på snacks og champagne, når du sætter dig til bords, hvorefter du nyder en menu med 7 retter, hvor sæsonens flotteste fisk og skaldyr er i fokus. Glæd dig til blandt andet norske håndfangede kammuslinger med hyldeblomst, dild og caviar, jomfruhummere med hummerbisque, ristede Piemonte hasselnødder og friske æbler og nytårstorsk med ramsløgsblomster syltede græskar og røget creme fraiche. Vinmenuen tager dig gennem de klassiske europæiske vindistrikter, inden vi slutter aftenen med kaffe, kransekage og cava. Herefter er der mulighed for at nyde fyrværkeriet og den fantastiske panoramaudsigt over Københavns havn fra Operaens balkon.
Pris for hele aftenen inkl. vinmenu: 2.695 kroner.
MENU
Snacks
Pol Roger Champagne, Brut Reserve, Epernay, Champagne, Frankrig
Kammuslinger – Hyldeblomst – Dild – Caviar
Riesling, Brauneberger Juffer Trocken, Grosses Gëwachs, Weingut Fritz Haag, Mosel, Tyskland
Jomfruhummer – Bisque – Piemonte hasselnødder – Æble
2019 R de Rieussec, Chateau de Rieussec, Bordeaux, Frankrig
Fuglelever parfait – Sort vintertrøffel – Sorte kirsebær
2023 Chablis, Domaine Billaud Simon, Bourgogne, Frankrig
Torsk – Ramsløgsblomst – Græskar – Røget creme fraiche
2023 Le Volte, Tenute dell Ornellaia, Bolgheri Toscana, Italien
Oksefilet – Rødbede – Bordelaise
Cote Rotie, La Giroflaire, Patrick Jasmin, Rhône, Frankrig
2 slags ost med garniture
Rivesaltes Ambre Hors d’Age, Chateau Lauriga, Rivesaltes, Languedoc-Roussillon, Frankrig
Baked Alaska a la Almanak
10-year Tawny Port, Fonseca, Duoro, Portugal
2.695,- pr. person
Nytårskoncert med efterfølgende middag
Du har også mulighed for at kombinere den gastronomiske oplevelse med en fantastisk nytårskoncert med Det Kongelige Kapel i Operaen. Inden koncerten er der mulighed for at købe charcuteri og drikkevarer, og efter koncerten står vi klar kl. 20.30 med champagne, snacks og fem formidable retter med vinmenu. Vi slutter med kransekage og cava, inden krudtet skal fyres af.
Pris ekskl. nytårskoncert: 2.495 kroner.
MENU
Snacks
Pol Roger Champagne, Brut Reserve, Epernay, Champagne, Frankrig
Kammuslinger – Hyldeblomst – Dild – Caviar
Riesling, Brauneberger Juffer Trocken, Grosses Gëwachs, Weingut Fritz Haag, Mosel, Tyskland
Torsk – Ramsløgsblomst – Græskar – Røget creme fraiche
2023 Le Volte, Tenute dell Ornellaia, Bolgheri Toscana, Italien
Oksefilet – Rødbede – Bordelaise
Cote Rotie, La Giroflaire, Patrick Jasmin, Rhône, Frankrig
2 slags ost med garniture
Rivesaltes Ambre Hors d’Age, Chateau Lauriga, Rivesaltes, Languedoc-Roussillon, Frankrig
Baked Alaska a la Almanak
10-year Tawny Port, Fonseca, Duoro, Portugal
2.495 kroner,- pr. person
