Det sker i Operaen

VORES EVENTKALENDER

BY2A5604-2

Mortensaften

Mandag den 10. november inviterer vi til en Mortensaften i unikke omgivelser, når Almanak i Operaen byder på klassisk Mortensaften-menu.

Denne aften har køkkenet sammensat en særlig 3-retters menu, der hylder sæsonens bedste råvarer, og hvor hovedretten selvfølgelig er i tråd med aftenens tema: Vi laver saftige, stegte andebryster og smørmørt confiteret andelår, og serverer med passende tilbehør af rødkål, grønkål, kartofler, Waldorff-salat og selvfølgelig masser af dejlig sauce.

For dem, der ønsker at fuldende oplevelsen, tilbyder vi en ledsagende vinmenu, som kan tilkøbes.

MENU

450 kr. pr. pers

Muslingebisque – syltede muslinger – porrer

Stegt andebryst & confiteret andelår – rødkål – grønkål – sveskesauce (kartofler og Waldorff-salat)

Æbletærte – skovmærke – cremefraiche-is

 

VINMENU

Kan tilkøbes for 375,- pr. person

2022 Petit Chablis, Les Allees du Vignoble Domaine d'Henri !

2022 Chateauneuf-du-Pape, Cuvee Tradition, Dom. Font du Vent

2024 Beeergerac Moelleux , Ch. Marie Plaisance, Bergerac

November-Almanak-062

Almanaks store julebord

På følgende datoer:
November: 20, 21, 22, 27, 28, & 29.
December: 4, 5, 6, 11, 13, 18, 19 & 20.

inviterer vi til en stemningsfuld julefrokost i unikke omgivelser, når Almanak i Operaen dækker op til det store julebord med klassiske retter og en uforglemmelig udsigt over Københavns havn.

Til julefrokosten har køkkenet sammensat en overdådig menu, der hylder de traditionelle smage og råvarer fra julen.

MENU

Serveres med rugbrød – lyst brød – pisket smør

1.servering
Karrysild – Kaffir lime - Stikkelsbær
Stegt sild – Sennepsmayonaise – Syltet ingefær

2.servering
Gravad ørred – Svampe teriyaki – Peberrod
Æggesalat – Rejer – Purløg

3.servering
Gris – Røget Blancquette sc – Karse
Gråand – Rødkål – Solbær
Grøn kål – Valnødder – Tyttebær

4. servering Dessert:
Danske oste (2 slags, kompot og knækbrød)
Risalamande – Kirsebær – Ristede mandler

Pris 595 kr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fejr nytåret på toppen af København

Fejr nytåret på toppen af København, hvor Almanak i Operaen byder ind til nytårsfejring i Operaens storslåede omgivelser. Vi byder på snacks og champagne, når du sætter dig til bords, hvorefter du nyder en menu med 7 retter, hvor sæsonens flotteste fisk og skaldyr er i fokus. Glæd dig til blandt andet norske håndfangede kammuslinger med hyldeblomst, dild og caviar, jomfruhummere med hummerbisque, ristede Piemonte hasselnødder og friske æbler og nytårstorsk med ramsløgsblomster syltede græskar og røget creme fraiche. Vinmenuen tager dig gennem de klassiske europæiske vindistrikter, inden vi slutter aftenen med kaffe, kransekage og cava. Herefter er der mulighed for at nyde fyrværkeriet og den fantastiske panoramaudsigt over Københavns havn fra Operaens balkon.

Pris for hele aftenen inkl. vinmenu: 2.695 kroner.

MENU

Snacks
Pol Roger Champagne, Brut Reserve, Epernay, Champagne, Frankrig

Kammuslinger – Hyldeblomst – Dild – Caviar

Riesling, Brauneberger Juffer Trocken, Grosses Gëwachs, Weingut Fritz Haag, Mosel, Tyskland

Jomfruhummer – Bisque – Piemonte hasselnødder – Æble

2019 R de Rieussec, Chateau de Rieussec, Bordeaux, Frankrig

Fuglelever parfait – Sort vintertrøffel – Sorte kirsebær

2023 Chablis, Domaine Billaud Simon, Bourgogne, Frankrig

Torsk – Ramsløgsblomst – Græskar – Røget creme fraiche

2023 Le Volte, Tenute dell Ornellaia, Bolgheri Toscana, Italien

Oksefilet – Rødbede – Bordelaise

Cote Rotie, La Giroflaire, Patrick Jasmin, Rhône, Frankrig

2 slags ost med garniture   

Rivesaltes Ambre Hors d’Age, Chateau Lauriga, Rivesaltes, Languedoc-Roussillon, Frankrig

Baked Alaska a la Almanak

10-year Tawny Port, Fonseca, Duoro, Portugal

2.695,- pr. person

Nytårskoncert med efterfølgende middag

Du har også mulighed for at kombinere den gastronomiske oplevelse med en fantastisk nytårskoncert med Det Kongelige Kapel i Operaen. Inden koncerten er der mulighed for at købe charcuteri og drikkevarer, og efter koncerten står vi klar kl. 20.30 med champagne, snacks og fem formidable retter med vinmenu. Vi slutter med kransekage og cava, inden krudtet skal fyres af.

Pris ekskl. nytårskoncert: 2.495 kroner.

MENU

Snacks
Pol Roger Champagne, Brut Reserve, Epernay, Champagne, Frankrig

Kammuslinger – Hyldeblomst – Dild – Caviar

Riesling, Brauneberger Juffer Trocken, Grosses Gëwachs, Weingut Fritz Haag, Mosel, Tyskland

Torsk – Ramsløgsblomst – Græskar – Røget creme fraiche

2023 Le Volte, Tenute dell Ornellaia, Bolgheri Toscana, Italien

Oksefilet – Rødbede – Bordelaise

Cote Rotie, La Giroflaire, Patrick Jasmin, Rhône, Frankrig

2 slags ost med garniture   

Rivesaltes Ambre Hors d’Age, Chateau Lauriga, Rivesaltes, Languedoc-Roussillon, Frankrig

Baked Alaska a la Almanak

10-year Tawny Port, Fonseca, Duoro, Portugal

2.495 kroner,- pr. person

Mortensaften på Almanak

Mandag den 10. november inviterer Almanak i Operaen  til en stemningsfuld Mortensaften i Operaens smukke omgivelser.



Vi inviterer jer ind i Takkelloftets lyse foyer, med udsigt til den historiske dok, og der venter en aften med nærvær, varme og gastronomi i højsædet.


Se menuen og book bord her