LOCA GRUPPEN – EVERY MEAL MATTERS
Almanak i Operaen er en del af LOCA Restauranter, som også står bag restauranterne Studio, Mission Green, Almanak og Radio på Frederiksberg. Læs mere om LOCA Restauranter her.
LOCA Gruppen, som ejes af Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard, driver foruden LOCA Restauranter også kantinevirksomheden LOCA Kantiner og konsulentvirksomheden LOCA Management, som yder bistand inden for fødevarer og bæredygtig gastronomi.
Vi skaber bæredygtige restauranter og aktiviteter med udgangspunkt i LOCA Gruppens mantra: ”EVERY MEAL MATTERS”.
På godt dansk betyder det, at alle de måltider, LOCA GRUPPEN sender ud i verden, skal gøre en positiv forskel.
Vi vil skabe bæredygtige restauranter i bred forstand: Vores retter skal smage hamrende godt, men de skal også være kommet til verden på en måde, som tager hensyn til både planeten og de mennesker, der laver dem. Det gælder i alle dele af vores forskellige forretninger. Lige fra det velsmurte smørrebrød til den delikate caviarservering, den sunde firmafrokost og de lette canapéer før operaforestillingen.
For vi tror på, at vi – hvis vi gør det rigtigt – kan nyde os til en sundere klode, hvor bæredygtige restauranter bidrager både til mere velsmag og mere velstand hele vejen gennem fødekæden.
LOVE BEFORE CASH
Vores navn LOCA er en sammentrækning af ”LOve before CAsh”, for essensen af LOCA er at drive forretning med hjertet på rette sted.
Virksomheden blev stiftet som en direkte konsekvens af en lang række bekymrende tendenser og negative konsekvenser i fødevarebranchen specifikt, og på kloden generelt. Stigende temperaturer, smeltende isbjerge, døende verdenshave og en stigende global ulighed.
De rige landes udvikling og vækst har ført til store C02-udledninger, men konsekvenserne har indtil videre ramt verdens fattigste nationer først og hårdest – og det kan vi ganske enkelt ikke være bekendt.
Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og LOCA Gruppen er vores bidrag til en mere lys, lige og grønnere fremtid for de næste generationer.
LOCA GRUPPEN
Merete Holst, CEO, Head of Gastronomy og restauratør på Almanak i Operaen
Merete er LOCA Gruppens ejer, direktør og spydspids, men først og fremmest er Merete optaget af, at alle, der besøger Almanak i Operaen eller LOCA Gruppens øvrige restauranter og kantiner, får en hamrende god smagsoplevelse. For maden er – i sagens natur – kun bæredygtig, hvis den smager så godt, at den bliver spist op.
Merete startede sin gastronomiske rejse som kokkeelev på d'Angleterre i 1989, og inden hun i 2017 stiftede LOCA Gruppen sammen med Dorte Juhl Østergaard, sad hun fra 2008 til 2017 som administrerende direktør og partner med Claus Meyer i Meyers Kantiner og Contract Catering.
Igennem sin 30 år lange karriere har Merete været drevet af at hæve barren for det gode måltid – uanset om det gælder gourmetrestauranter, hospitalskøkkener eller den daglige frokost i kantinen på arbejdspladsen. Læs mere om Merete Holst her.
Dorte Juhl Østergaard, CCO, Head of Sustainability og restauratør på Almanak i Operaen
Dorte er LOCA Gruppens ejer og Head of Sustainability med ansvar for at fastholde og udvikle vores bæredygtige fokus i alle dele af forretningen. Dorte er født og opvokset på landet med naturen og landbruget som nærmeste legeplads, og med kærlighed til begge dele har hun brugt størstedelen af sit arbejdsliv på at bygge bro mellem landlig idyl og fødevarekædens virkelighed.
Dorte har knap 25 års erfaring med bæredygtig værdiskabelse primært inden for landbrug og fødevarer, bl.a. som selvstændig avler i Danmark og som direktør for plantebaserede virksomheder i nogle af Europas største landbrugsorganisationer.
Læs mere om Dorte Juhl Østergaard her.