BÆREDYGTIG GASTRONOMI
På Almanak i Operaen tager oplevelsen udgangspunkt i bæredygtig gastronomi. Her er måltidets stjerne altid sæsonens danske råvarer, som vi udvælger og forædler med største omhu.
På Almanak i Operaen går stor velsmag hånd i hånd med en bæredygtig tankegang. Det anslås, at fødevarebranchen samlet set står for cirka en fjerdedel af verdens CO2-udledninger. Derfor mener vi, at alle, der arbejder med fødevarer, har et ansvar for at se på, hvor de kan gøre en forskel.
Det gælder også på Almanak i Operaen. Vi vil lave sæsonfokuseret gastronomi, som er prismæssigt tilgængelig, men altid med råvarer, mennesker og miljø i højsædet.
Vi sætter handling bag bæredygtig gastronomi
Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Derfor har vi i 2021 – med udgangspunkt i en række af FN’s Verdensmål – udarbejdet et ’Manifesto’. Manifestoet udstikker kursen for vores bæredygtighedstilgang og vores forretning. For os handler bæredygtig gastronomi ikke kun om, hvor gulerødderne er dyrket – bæredygtig gastronomi handler også om, at vores kokke og tjenere arbejder under forhold, som vi kan være bekendt. Vi ønsker, at restaurationsbranchen skal være et sted, hvor man har lyst til at være – også når man har passeret 30 år og har fået børn.
Bæredygtighedsrapport
Vi siger, hvad vi gør. Men vi gør også, hvad vi siger. I tillæg til Manifestoet har vi i marts 2022 udarbejdet vores første ’Bæredygtighedsrapport’. Bæredygtighedsrapporten sætter håndgribelige tal, fakta og målsætninger bag de ting, vi siger.
Vi ved, at vejen mod en mere bæredygtig gastronomi er brolagt med konstante dilemmaer og kompromiser. Og vi ved derfor også, at vores rejse og vores tilgang aldrig bliver perfekt.
Men det er immervæk vores overbevisning, at vi med ordentlighed, velsmag og madglæde kan være med til at skabe positive forandringer. Det har både vores branche og verden brug for.
På siderne herunder kan du læse vores Manifesto og vores Bæredygtighedsrapport og blive klogere på, hvordan vi systematisk arbejder med bæredygtig gastronomi.
BLIV KLOGERE PÅ VORES TILGANG TIL BÆREDYGTIG GASTRONOMI HER: