fbpx

Folket har valgt den officielle Operakage

I søndags skete det endelig: Sammen med Frederik Cilius og holdet fra DR2’s ’Operarejsen’, landets dygtigste kageeksperter og et kagesultent publikum fandt vi sammen Københavns officielle Operakage!

Vinderen blev den smukkeste citruskage med hvid chokolade, citronmarengs, lemoncurd og citronmousse, som nu bærer titlen officiel Operakage. De tre følgende søndage sætter vi kagen på menuen ved tre særarrangementer på Almanak i Operaen.


 

Det var fantastisk at have hele huset fuld af gæster til en hyggelig eftermiddag med kage og opera, hvor der var spænding om udfaldet til det sidste. Operakagen blev valgt af publikum samt to forskellige dommerpaneler: Et ’operapanel’ bestående af Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Allan Gravgaard Madsen fra DR2’s populære ’Operarejsen’ samt operachef Elisabeth Linton.
Dertil et ’kagepanel’ med kageekspert Maja Vase, konditor og Lækkerier-redaktør Mika Wulff samt dessertkok og ’Sukkertoppen’-vinder Thomas Parry.

Operapanelet pegede på citruskagen, mens kagepanelet pegede på en chokoladekage. I sidste ende blev publikums stemme tungen på vægtskålen – et stort flertal af publikum stemte på citruskagen, som består af birkescitronbund, lemoncurd, citronmousse, citronmarengs, hvid chokolade og citronsirup. Ingredienserne er 100 procent økologiske, og kagen er udviklet af kok Trine Hahnemann og hendes konditorteam i Hahnemanns Køkken, som havde fremstillet tre kandidater til titlen.


Det Store Påskebord

Almanaks sennepssild med løg & kapers

Grillet surdejsbrød med stenbiderrogn, fuldfed cremefraiche & løg

Lun røræg med koldrøget laks fra Vestfjord

Smilende æg med håndpillede grønlandske rejer, citron & dild

Cremet svampe salat med velfærdskylling, knoldselleri, sprødt kyllingeskind & karse

Lars’ rullepølse, sky, løg & persille

Lun leverpostej med stegte svampe & sprød bacon

Påskelam med sennep & urter

Små kartofler vendt i løvstikkesmør

Grønne salater med agurker, boghvede & æblevinaigrette

Rabarbertærte med vaniljecreme med skovmærke


Påskebord

Almanaks sennepssild med løg & kapers

Lun røræg med koldrøget laks fra Vestfjord

Smilende æg med håndpillede grønlandske rejer, citron & dild

Cremet svampe salat med velfærdskylling, knoldselleri, sprødt kyllingeskind & karse

Lars’ rullepølse, sky, løg & persille

Lun leverpostej med stegte svampe & sprød bacon

Rabarbertærte med vaniljecreme med skovmærke

DET STORE JULEBORD

DET STORE JULEBORD


De sidste fire lørdage op til jul, fra den 25. november til den 16. december 2023, serverer Almanak dansk Julebord til Danmarks måske bedste udsigt.


Dejlig mad i smukke omgivelser og godt selskab er omdrejningspunktet når vi disse fire lørdage inviterer max 50 gæster til julefrokost på Operaens 4 balkon.