Folket har valgt den officielle Operakage
I søndags skete det endelig: Sammen med Frederik Cilius og holdet fra DR2’s ’Operarejsen’, landets dygtigste kageeksperter og et kagesultent publikum fandt vi sammen Københavns officielle Operakage!
Vinderen blev den smukkeste citruskage med hvid chokolade, citronmarengs, lemoncurd og citronmousse, som nu bærer titlen officiel Operakage. De tre følgende søndage sætter vi kagen på menuen ved tre særarrangementer på Almanak i Operaen.
Det var fantastisk at have hele huset fuld af gæster til en hyggelig eftermiddag med kage og opera, hvor der var spænding om udfaldet til det sidste. Operakagen blev valgt af publikum samt to forskellige dommerpaneler: Et ’operapanel’ bestående af Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Allan Gravgaard Madsen fra DR2’s populære ’Operarejsen’ samt operachef Elisabeth Linton.
Dertil et ’kagepanel’ med kageekspert Maja Vase, konditor og Lækkerier-redaktør Mika Wulff samt dessertkok og ’Sukkertoppen’-vinder Thomas Parry.
Operapanelet pegede på citruskagen, mens kagepanelet pegede på en chokoladekage. I sidste ende blev publikums stemme tungen på vægtskålen – et stort flertal af publikum stemte på citruskagen, som består af birkescitronbund, lemoncurd, citronmousse, citronmarengs, hvid chokolade og citronsirup. Ingredienserne er 100 procent økologiske, og kagen er udviklet af kok Trine Hahnemann og hendes konditorteam i Hahnemanns Køkken, som havde fremstillet tre kandidater til titlen.




Det Store Påskebord
Almanaks sennepssild med løg & kapers
Grillet surdejsbrød med stenbiderrogn, fuldfed cremefraiche & løg
Lun røræg med koldrøget laks fra Vestfjord
Smilende æg med håndpillede grønlandske rejer, citron & dild
Cremet svampe salat med velfærdskylling, knoldselleri, sprødt kyllingeskind & karse
Lars’ rullepølse, sky, løg & persille
Lun leverpostej med stegte svampe & sprød bacon
Påskelam med sennep & urter
Små kartofler vendt i løvstikkesmør
Grønne salater med agurker, boghvede & æblevinaigrette
Rabarbertærte med vaniljecreme med skovmærke
Påskebord
Almanaks sennepssild med løg & kapers
Lun røræg med koldrøget laks fra Vestfjord
Smilende æg med håndpillede grønlandske rejer, citron & dild
Cremet svampe salat med velfærdskylling, knoldselleri, sprødt kyllingeskind & karse
Lars’ rullepølse, sky, løg & persille
Lun leverpostej med stegte svampe & sprød bacon
Rabarbertærte med vaniljecreme med skovmærke


